Adatok betöltése...

Szállás

Diákotthon, turistaszálló

Diákotthon, turistaszálló

Három kollégiumi épületben kínálunk különböző komfortfokozatú szálláslehetőséget az egyszerű, közös fürdős diákszobától az apartmanig bezárólag. Mindhárom épületünk a belvárosban, könnyen elérhető helyen található. Szeptembertől júniusig kb. 150 férőhelyet tudunk biztosítani, a nyári időszakban pedig, július és augusztus hónapban 700 főt tudunk elszállásolni. Szobáink mindegyikében vezetékes internetelérés biztosított, a porták környékén WIFI jel is fogható.

Szállásoltatási ügyintéző: Szitás Tünde
E-mail: szitas.tunde@sek.elte.hu
telefonon: 94/313-591

A kollégium 1966-ban épült és 1972-ben vette fel a híres tanár, nyelvész, irodalomtörténész és néprajzkutató Pável Ágoston nevét. A diákotthon a városközponttól gyalog 10 percre, az egyetemtől és a központi buszmegállótól pedig 2 percre található. Az öreg főiskolások csak „Régi kolinak” emlegetik ezt a helyet, amely ugyan a legidősebb, de egyben a legcsaládiasabb is.
A 244 férőhellyel rendelkező kollégium mind a négy szintjén, mindegyik hallgatói szobájában van ingyenes, vezetékes internet hozzáférési lehetőség. A két ágyas szobákban hallgatónként egy ágy, szék, éjjeliszekrény, fali polc, ruhásszekrény, kétszemélyes íróasztal stb. található, valamint a szoba általános felszerelése: fogas, vödör, partvis, ruhaszárító. A külső nyílászárókat 2005 első felében cseréltük ki, de folyamatosan zajlik a szobák bútorzatának felújítása is.
Egy szinten két konyha várja a sütni-főzni vágyókat, és a közös használatú hűtőszekrények is ott találhatóak. Minden szinten két közös használatú fürdő és WC van. Emeletenként egy-egy, kétágyas, apartman jellegű szoba van. A kollégiumban pénzérmével és zsetonnal működő automata mosógépek is találhatók.

A kollégiumi szabályzat értelmében a hallgatói szobákba televízió, hűtőszekrény és bármilyen más eszköz vagy bútor hozható azzal a feltétellel, ha a szobatársat ez nem zavarja, valamint a szoba bútorzatát, falát nem rongálja. Az eszközök behozatala regisztrációhoz is kötött.

A 2015/16-os tanévben a 4. emelet szobáit és konyháit teljes körűen felújítottuk. Mindenhová új bútorok kerültek, lecseréltük a sötétítőfüggönyöket, valamint saját használatú hűtőt is kapott minden szoba.

A kollégium szolgáltatásai:

  • TV-szoba
  • videó / DVD szoba
  • sportpálya (kosár-, kézilabda)
  • orvosi rendelő
  • kávé-, cola-, csokiautomaták
  • fénymásoló gép
  • kerékpártároló
  • automata mosógép
  • konyhai és egyéb háztartási eszközök, sportszerek stb. ingyenes kölcsönzése

Hogyan jutok oda?

Helyszínek, szervezők