Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2024.02.26 (Hétfő), 08:00

A labdarúgó NB II. 22. fordulójában a Szombathelyi Haladás 2-1-re legyőzte a Tiszakécskét.

SZOMBATELYI HALADÁS-TISZAKÉCSKEI LC 2-1 (1-0). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 727 néző, vezette: Kovács J.

SZOMBATHELYI HALADÁS: Pálfi – Nyíri (Csonka., 80.), Jagodics, Ene, Bolla  – Horváth R  (Horváth A , 68.), Rácz, Szakály A  (Jancsó , 86.), Erdei – Pintér (Kelemen, 68.), Csernik (Rétyi , 80.). Vezetőedző: Alekszandar Jovics

TISZAKÉCSKEI LC: Kiss Á. – Czékus (Gyurján B, 71.), Fodor, Szőr, Valencsik  – Cipf  (Vajda, a szünetben), Zamostny, Kocsis, Bertus (Viczián, a szünetben) – Torvund (Takács T., a szünetben), Kállai Z.. Vezetőedző: Kis Károly.

Gólszerzők: Horváth R. (41.), Rácz B. (70.), illetve Takács T. (56.).

13. perc: Erdei bal oldali szögletét a hosszún érkező Jagodics fejelte kapura, de Kiss Ágoston kiütötte a labdát

20. perc: Horváth Rajmund kapott labdát, majd egy csel után jobbról, 16 méterről alig lőtt a felső léc fölé

41. perc: Csernik tört befelé balról, majd 19 méterről lőtt, Kiss kiütötte a labdát, az érkező Horváth Rajmund pedig nyolc méterről a kipattanót a léc alá vágta (1-0).

56. perc: Vajda futott el a jobb oldalon, beadását Takács Tamás elsőre a bevetődő Jagodicsba lőtte, a kipattanót a csatár a kapu közepébe vágta (1-1).

64. perc: Valencsik bal oldali beadása Zamostny elé pattant, a csatár 18 méteres lövését Pálfi kiütötte, Takács lecsapott rá azs ötösön, ám egy becsúszó védő és a feltápászkodó Pálfi végül megzavarta - végül a hazai védők üggyel-bajjal tisztáztak.

66. perc: Erdei jobb oldali szögletét a hosszún érkező Jagodics fejelte kapura, de Kiss védett

70. perc: Rácz balról, 14 méterről kilőtte a hosszú, bal alsó sarkot (2-1).

76. perc: Kelemen lépett ki teljesen egyedül, majd 16 méterről a bal kapufát találta el.

84. perc: Rácz tört be a bal oldalon a tizenhatoson belülre, tíz méterről leadott lövését Kiss szögletre tolta

Nagy lendülettel kezdte a mérkőzést a Haladás, beszorította ellenfelét. Sorjáztak a hazai támadások és jöttek is a vasi helyzetek.  A vendégek a védekezésre koncentráltak és ebből próbáltak ellentámadásokat vezetni – utóbbit kevés sikerrel tették. A kécskei térfélen folyt a játék, a szombathelyiek sok helyzetet dolgoztak ki. Szünet után is a hazaiak domináltak, majd szinte a semmiből egyenlítettek a vendégek. Ám a vasiak nem adták fel és Rácz Barnabás találatával ismét előnyhöz jutottak. A vendégek próbálkoztak, ekkor már bátrabban mentek előre, de a zöld-fehérek kézben tartották a mérkőzést és összességében megérdemelten nyertek.

forrás. https://www.haladas.hu/

 

Videó

Helyszínek, szervezők