Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2023.11.13 (Hétfő), 08:00

A Merkantil Bank Liga 15. fordulójában a Szombathelyi Haladás 3-3-as döntetlent játszott a Vasassal.

Szombathelyi Haladás–Vasas FC 3-3 (2-1). Haladás Sportkomplexum, 1270 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kovács I.

Szombathelyi Haladás: Pálfi – Nyíri (Horváth R., 80.), Csonka, Bolla, Bosnjak – Beronja, Rácz (Doktorics, 58.), Jancsó (Simut, 58.), Szakály – Pintér (Kelemen, 73.), Csernik (Mohos, 73.). Edző: Aleksandar Jovic,

Vasas: Uram – Szivacski (Berecz, 46.), Pákovics, Otigba, Deutsch (Hinora, 63.) – Hidi, Urblík (Litauszki, 91.), Bakti (Girsik, 46.) – Radó, Novothny, Holender (Zimonyi, 68.). Edző: Desits Szilárd.

Gólszerzők: Bolla (27.), Rácz 2 (37., 54.), illetve Radó (43. – 11-esből), Pávkovics (50.), Zimonyi (75.).

2. perc: Bosnjak passzolt a jobb szélen üresen érkező Jancsóhoz, aki átvette a labdát, de 14 méteres lövését Uram védte.

19. perc Jobb oldali bedobás után Csernik tüzelt jobbról, 16 méterről, Uram ismét védett.

24. perc: Rácz balról, 18 méterről célozta meg a bal sarkot – csak centikkel ment el a labda a bal sarok mellett.

25. perc: Gyors szombathelyi kontra végén Rácz tette át a labdát a bal oldalon Jancsóhoz, a középpályás 15 méteres lövését védte a kapus.

27. perc: Szakály bal oldali szögletét Uram kiejtette, a mögötte álló Bolla lecsapott a labdára és három méterről a kapu közepébe lőtt (1-0).

36. percRácz erőszakosan labdát szerzett, majd 19 méterről a bal sarokba lőtt. A labda Otigba lábán még megpattant (2-0).

42. perc: Egy előreívelt labdába az elcsúszó Beronja ért kézzel a tizenhatoson belül. Tizenegyes! A büntetőt Radó a jobb felső sarokba vágta,Pálfi még beleért a lövésbe (2-1).

50. perc: Radó jobb oldali szögletét Holender a rövid saroknál megcsúsztatta, a hosszún érkező Pávkovics hat méterről a hálóba fejelt (2-2).

54. perc: Nyíri jobb oldali beadását a becsúszó Rácz hat méterről a bal sarokba lőtte (3-2). A gól után Ráczot ápolni kellett és a középpályást le is kellett cserélni

 

60. perc: Novothny 13 méteres lövését védte bravúrral Pálfi.

75. perc: Pávkovics jobb oldali beadását a középen érkező Zimonyi hat méterről a kapuba helyezte (3-3).

81. perc: Hinora buktatta gólhelyzetben ellenfelét – egyből piros lap.

89. perc: Simut labdáját Kelemen óriási ziccerből 11 méterről a bal sarok mellé lőtte.

A vasiaknál öt-öt sárga lap miatt Jagodics Márk és Vanja Zvekanov, piros lap miatt pedig Cornel Ene csak a lelátóról figyelhette csapatát. A vendégeknék a volt szombathelyi Tóth Milán betegség miatt nem szerepelt. A mérkőzés előtt a klub részéről Séllei Árpád ügyvezető igazgató köszöntötte Bosnjak Predragot, az egyszeres magyar válogatott védő legutóbb Kazincbarcikán 250. bajnokiját játszotta Haladás-mezben.

A szombathelyiek kezdték jobban és nagy helyzettel a mérkőzést. Aztán felébredtek a vendégek is és néhány veszélyes támadást vezettek. Változatos volt a meccs, mindkét gárda nyíltsisakkal futballozott. A hazaiak bátran lőttek és bizony ezek a lövések nem sokkal tévesztettek célt. Aztán egy kapushiba után megszerezték a vezetést a zöld-fehérek. Jöttek a Hali-helyzetek, majd Rácz lövésével már kettővel ment a hazai csapat. Ám a lefújás előtt büntetőből szépített a Vasas.

A második  félidő angyalföldi góllal folytatódott, majd Rácz találatával már a vasiak vezettek, a gólszerző megsérült a gólnál, le kellett cserélni. A csereként beállt Zimonyi révén ismét egyenlített a Vasas, aztán tíz főre fogyatkozott az angyalföldi gárda. A hajrában nagy ziccert tontott a Haladás, így maradt a küzdelmes döntetlen. A vasiak közelebb álltak a győzelemhez.

forrás: https://www.haladas.hu/

Helyszínek, szervezők